ČESTA PITANJA

 

 0. PITANJE SVIH PITANJA - KOD ("BROJ") NARUDŽBE

 

0.1.     Što je to kod narudžbe i zašto je on bitan ?

Odgovor:

Kod narudžbe je 8-znamenkasta oznaka (kombinacija brojeva i slova - kao npr. 9KL987UJ), koju program Digifil AlbumMaker PRO dodijeljuje svakoj novoj narudžbi. Po kodu narudžbe u svakom trenutku možemo znati što se događa s narudžbom, u kojoj je fazi i da li je sve u redu. Bez koda narudžbe ne možemo odgovoriti na upite korisnika vezano uz status pojedine narudžbe. Ispišite narudžbenicu, ili zapišite negdje kod svoje narudžbe, za slučaj da imate bilo kakvo pitanje vezano uz tu narudžbu.

 

0.2.     Gdje mogu vidjeti taj kod narudžbe?

Odgovor:

On se nalazi pored naziva Vašeg albuma u programu, u gornjem lijevom kutu ekrana. Također, on se nalazi i na narudžbenici koju Vam program generira nakon što pošaljete narudžbu putem interneta na naš server.

 

1.  PREUZIMANJE I INSTALACIJA PROGRAMA

 

1.1.       Pokušavam preuzeti program, ali mi se nakon što kliknem na gumb "Preuzimanje programa", samo mi se otvara prozor gdje me traži e-mail adresu, a preuzimanje (download) ne započinje.

Odgovor:

Vaš internet preglednik je podešen da blokira "pop-up prozore", pa preuzimanje ne može započeti automatski. Kopirajte donji link u Vaš preglednik i preuzimanje bi trebalo početi:

                      www.foto.digifil.net/images/Digifil.net_AlbumMakerPRO_setup.exe

        Ukoliko to ne bi riješilo Vaš problem, kontaktirajte nas na   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  .

 

1.2.   Program se „downloada“ do kraja, a potom iz nekog razloga blokira i ne ide dalje. Javlja nekakvu grešku vezano uz Microsoft.NET Framework.

Odgovor:

Pokušajte najprije ovo:

-      s internetskih stranica  Microsofta prenesite i instalirajte »Microsoft.Net Framework 3,5«. Link je:
 http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=25150

Ako to ne bi riješilo problem, pokušajte onda sljedeće:

-      uđite u Control panel i na »Add/remove programs« (»Dodaj/ukloni programe«) deinstalirajte sve što počinje sa Microsoft.Net Framework.

-      restartajte računalo

-      ponovno instalirajte Microsoft.Net Framework 3.5 s gornjeg linka.

-      još jednom restartajte računalo i nakon toga bi moralo raditi

 

1.3.     Prilikom instalacije, Windows me upozorava da je riječ o sumnjivom  softveru koji bi mogao oštetiti moje računalo.

Odgovor:

Ne brinite, program Digifil AlbumMaker PRO potpuno je legalan i nabavljen od renomiranog proizvođača. Slobodno ga instalirajte i koristite.

 

1.4.   Ne uspijevam preuzeti program na svoje računalo na poslu.

Odgovor:

Poslodavci često postave zaštitu na poslovna računala, kako zbog zaštite svojih podataka, tako i da spriječe korištenje poslovnih računala u privatne svrhe. Kontaktirajte svog informatičara (admina), ili pokušajte preuzeti program na svom privatnom računalu.

 

1.5.     Koliko MB ima program? Nemam flat internet, pa moram paziti da ne premašim količinu MB uključenu u pretplatu.

Odgovor:

Program ima nešto manje od 150 MB. Ukoliko Vam je to previše obzirom na tarifu koju koristite, poslat ćemo Vam program na CD-u besplatno na Vašu adresu. Kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za detalje.

 

1.6.     Pokušavam se spojiti na Vašu web stranicu kako bih preuzeo program, ali mi javlja da je nedostupna. Što da radim?

 Odgovor:

 Vjerojatno Vam je aktivan antivirus program i podešen je na visoku razinu osjetljivosti, pa blokira pristup našoj stranici. Rješenje je da privremeno deaktivirate antivirus, preuzmete program i nakon toga restartate računalo, ili ponovno aktivirate anivirus. Privremenu aktivaciju i deaktivaciju antivirusa možete napraviti sami. Potražite njegovu ikonicu u donjem desnom kutu ekrana (tamo gdje je sat i indikator internetske veze), kliknite na nju i potražite opciju „temporarily disable“.

 

1.7.     Prilikom pokušaja instalacije programa, antivirus me upozorava na nekakvog „Trojanskog konja“, koji bi mogao oštetiti moje računalo. Što da radim?

 Odgovor:

Pogledajte odgovore pod točkama 1.3. i 1.6.

 

 

1.8.     Da li se program može instalirati na Mac OS X?

Odgovor:

Program radi isključivo pod Windows operativnim sustavima i nemamo posebnu verziju za Mac OS X.

 

 

2.   ODABIR MODELA FOTOKNJIGE, BROJA STRANICA I FOTOGRAFIJA

 

2.1.   Koliko fotografija mogu staviti u pojedini model fotoknjige?

Odgovor:

Broj fotografija nije ograničen. Možete odabrati jednu fotografiju preko cijele stranice, ili na istu stranicu smjestiti njih nekoliko. Pogledajte neke primjere fotoknjiga na  http://www.foto.digifil.net/primjeri-fotoknjiga 

 

2.2.     Moram li odmah na početku odabrati konačan broj stranica, ili to mogu kasnije mijenjati?

Odgovor:

Program Vam na početku preporuči broj stranica, no Vi to možete mijenjati tijekom izrade albuma, dodajući ili brišući stranice.

 

2.3.     Pokušavam dodati još stranica na kraju albuma, ali mi javlja da „nije dopušteno dupliciranje ove stranice“.

Odgovor:

Prvu i zadnju stranicu ne možete duplicirati niti obrisati, jer se radi o koricama. Kliknite na predzadnju stranicu i duplicirajte nju.

 

2.4.     Zabunom sam odabrao i dizajnirao krivi model fotoknjige. Mogu li ga nekako promijeniti u željeni model, ili moram ponovno dizajnirati sve iz

početka?

Odgovor:

Otvorite program „Digifil AlbumMaker PRO“, odaberite opciju „Otvori album“, pronađite svoj album i otvorite ga.

Kad Vam program otvori album, iz izbornika „Datoteka“ (gore lijevo) odaberite opciju „Naruči još jednu kopiju“. Kad Vam iskoči dialog box s pitanjem „Želite li napraviti identičnu kopiju albuma“, odaberite „Ne“.

Nakon toga, program će Vam ponuditi modele u koje možete „pretvoriti“ ovaj model koji ste ranije dizajnirali. Odaberite željeni model.

 

3.   DIZAJNIRANJE FOTOKNJIGE

 

3.1.     Kada postavljam slike na stranice, pojavljuju mi se nekakvi uskličnici, nekad žuti, a nekad crveni. Što to znači?

Odgovor:

To su upozorenja da fotografije koje želite koristiti nisu dovoljno kvalitetne i da će otisak biti lošije kvalitete. Smanjujte takvu fotografiju sve dok se uskličnici više ne pojavljuju.

 

3.2.     Možete li malo posvijetliti i izoštriti moje fotografije?

Odgovor:

Na žalost ne možemo. Mi nemamo utjecaja na kvalitetu Vaših fotografija, a u dizajn možemo intervenirati tek neznatno, s ciljem pripreme za tisak i uvez.

 

3.3.     Pokušavam staviti polegnutu sliku u uspravan okvir i program mi sam izreže sliku. Mogu li to promijeniti ?

Odgovor:

Kliknite dvaput lijevom tipkom miša na tu fotografiju i pojavit će Vam se mogućnost da sami „izrežete“ onaj dio slike koji želite. Ako pak želite da se cijela polegnuta fotografija prikaže u uspravnom okviru, kliknite desnom tipkom miša na nju i iz izbornika odaberite tu opciju.

 

3.4.     Koliko najviše fotografija stane na jednu stranicu ili jednu „duplericu“ u fotoknjizi?

Odgovor:

Broj fotografija nije ograničen. Možete ih staviti koliko želite i poredati kako želite, ovisno o modelu fotoknjige.

 

3.5.     Kako mogu ubaciti tekst na stranicu fotoknjige?

Odgovor:

Tekst ubacujete pomoću okvira za tekst, kojeg dobijete klikom na oznaku plavog slova „A“, koje se nalazi neposredno ispod prostora na kojem dizajnirate. Povucite okvir na željeno mjesto i upišite tekst. Tekst možete oblikovati na vrlo jednostavan način, kao i u programima za obradu teksta.

 

3.6.     Da li je najveći font koji mogu upotrijebiti 36, ili može biti i veći?

Odgovor:

Font može biti i veći. Jednostavno zacrnite broj koji označava njegovu veličinu i upišite koji želite.

 

3.7.     Mogu li vam poslati ili dostaviti fotografije, pa da mi Vi dizajnirate fotoknjigu?

Odgovor:

To je moguće, no to je usluga koja se dodatno naplaćuje. Savjetujemo Vam da ipak pokušate sami, jer mi nikad ne možemo „ući“ u Vaša razmišljanja i emociju koja Vas veže uz neku fotografiju, kao što to možete Vi. Samo prvi put je malo teže, a onda je svaki put sve lakše. Obratite nam se za pomoć.

 

4.   SLANJE NARUDŽBE INTERNETOM

 

4.1.     Kad završim s dizajniranjem fotoknjige, da li vam šaljem svoj uradak e-mailom?

Odgovor:

Ne. Šaljete „upload“ direktno iz programa. Odaberite u izborniku gore desno opciju „Narudžba“ i slijedite upute korak po korak. Vrlo je jednostavno.

 

4.2.     Nikako mi ne uspijeva poslati narudžbu. Ili mi blokira, ili javlja nekakvu grešku. Ima li neki drugi način za slanje moje narudžbe?

Odgovor:

Možete napraviti sljedeće: u 4. koraku narudžbe odaberite „Sam ću donijeti narudžbu“. Tako će Vam program snimiti narudžbu na Vaš hard disk i to u vidu jedne „.zip datoteke“, čiji naziv će sadržavati oznaku Vaše narudžbe.

Tu „.zip datoteku“ nam možete poslati jumbo mailom (npr.  https://jumbo.iskon.hr//index ). I to je to.

 

4.3.     Mogu li snimiti narudžbu na CD i donijeti vam?

Odgovor:

Pokušajte najprije napraviti kako je opisano u točki 4.2. Ukoliko ne uspijete, kontaktirajte nas, pa ćemo se dogovoriti.

 

4.4.     Poslao sam vam narudžbu putem vašeg programa. Nisam dobio nikakvu povratnu informaciju. Da li ste je primili i da li je sve u redu?

Odgovor:

Ukoliko Vam program nije javio nikakvu grešku, sve je u redu. Kad kolega u tiskari preuzme narudžbu sa servera, pregleda i verificira je, dobit ćete e-mail poruku sa svim detaljima vezano uz izradu i isporuku. Ukoliko ipak želite biti sigurni da je narudžba stigla na server, pošaljite upit e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  i navedite kod narudžbe (8-znamenkasta oznaka - vidi odgovore pod 0.1 i 0.2.), pa ćemo Vam javiti status Vaše narudžbe.

 

5.   NAČIN I ROK ISPORUKE, PLAĆANJE

 

5.1.     Koliko se čeka na isporuku nakon što vam pošaljem narudžbu?

Odgovor:

Na našoj početnoj internetskoj stranici (sredina lijevo), imate podatak o tome, kad će Vaša narudžba biti predana na poštu ako je pošaljete taj trenutak. Općenito, možete računati da će Vaša pošiljka na Vašu adresu stići u roku 10 radnih dana od dana kada pošaljete ispravnu narudžbu, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske se nalazite.

 

5.2.     Mogu li osobno preuzeti fotoknjigu?

Odgovor:

Ne. Foto.digifil.NET je internetska trgovina i nema maloprodajnu poslovnicu. Ideja ovakvog poslovanja je upravo u tome da nitko nikud ne ide, ništa ne nosi, preuzima i da se ne gubi dragocjeno vrijeme, nego da sve obavite brzo i jednostavno iz svog doma.

 

5.3.     Kako ću platiti fotoknjigu?

Odgovor:

Vašu fotoknjigu ćete platiti pouzećem, kad Vam je poštar donese na adresu. Dakle, nema plaćanja unaprijed, „na neviđeno“... nego tek kad Vam proizvod stigne.

 

5.4.     Što ako me ne bude kod kuće kad poštar stigne?

Odgovor:

             U tom slučaju, poštar će Vam ostaviti obavijest u sandučiću, pa ćete pošiljku moći preuzeti u svom poštanskom uredu.